Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen

Voor wie?

Voor bedrijven en organisaties die snel tot de kern van een vraag of probleem willen doordringen, bijvoorbeeld:

 • Voor organisaties die inzicht willen krijgen in de achtergrond of oorzaak van bepaalde problemen binnen hun bedrijf (een organisatieopstelling inzetten als diagnose-instrument)
 • Voor organisaties die een verandering willen bewerkstelligen (een organisatieopstelling gebruiken als verander-instrument)
 • Voor organisaties die verschillende keuzemogelijkheden willen bekijken (een organisatieopstelling inzetten als ontwerp-instrument)

 

Ervaringen

 • In-company Opstellingen

  Bij IVSW had ik mijn eerste kennismaking met organisatieopstellingen. Een opstelling van een gezondheidsorganisatie waar de teamflow niet wil vlotten. De opstelling bracht onverwacht inzicht in onderlinge relaties uit het verleden en de impact daarvan op het heden. Heel bijzonder is dat enkele weken na de opstelling, het team weer lekker loopt; er zijn mensen vertrokken, de flow is goed en de productiviteit is gestegen. Welke impact heeft de organisatieopstelling hierop gehad? Intrigerend. 
   
  Ellis Brinkman MBA
  (LSPM Interim en Verandermanagement)

 • Door de organisatieopstelling bij IVSW werd duidelijk dat ik niet in positie kon komen als directeur, zonder eerst goed afscheid te nemen van mijn voorganger, die door ziekte vrij abrupt was vertrokken. We hebben daarna op school een goed afscheid georganiseerd en ik heb haar geëerd door in het kantoor een soort gedenkplek te maken. Daarna voelde ik mij vrij om het kantoor anders in te richten en kon ik beginnen met veranderingen.

  Ferdy Masselink
  (Directeur a.i. PCBO De Vuurvogel)

 • Met enige scepsis en met een prettige spanning ging ik naar de organisatieopstelling bij IVSW. Tot mijn stomme verbazing werd de situatie uitgebeeld op een wijze die totaal niet overeenkwam met de door mij ervaren feitelijkheid, maar die toch de kern raakte.
  Een mooie abstractie die mij tot concreet handelen heeft weten te voeren. Ik ging zonder scepsis weg, met voldoening en een prettige spanning.

  Yvon Prince
  (Prince & Advies, versnellen en vertragen)