Systemische bedrijfstrainingen

Systemische bedrijfstrainingen

Een systemische training op maat

Sociaal systeem

Een systemische training kan ongelofelijk veel inzicht geven. Veel ongewenste patronen binnen een bedrijf ontstaan doordat men er zich niet van bewust is, dat wij als mensen bepaalde oeroude wetmatigheden volgen. En ook een bedrijf of organisatie is een verzameling van mensen, en daarmee een sociaal systeem.

Binnen sociale systemen zijn een aantal principes waar te nemen, namelijk:

  1. Binding - Iedereen binnen het systeem heeft evenveel recht op een plek
  2. Ordening - Op basis van anciënniteit, hiërarchie, inzet en kwaliteiten
  3. Balans - Er dient een evenwicht te zijn tussen geven en nemen

Wanneer aan één of meer van deze principes niet voldaan wordt, kan een systeem (een organisatie) niet naar behoren functioneren.
 

Inzicht

Inzicht in deze wetmatigheden en waarom bepaalde ongewenste patronen kunnen ontstaan, geeft een andere en diepere blik op de realiteit. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld andere keuzes en beslissingen genomen worden die het bedrijf en haar werknemers ten goede komen. Of kunnen managers of leidinggevenden met andere ogen naar zichzelf en de groep kijken die ze aansturen en daardoor gaan herkennen waar en waarom bepaalde dingen niet zo soepel lopen als gewenst is.
 

Een training voor elke doelgroep

Een systemische training kan ingezet worden voor elke gewenste doelgroep. Ten eerste natuurlijk voor de eigenaren en leidinggevenden binnen het bedrijf. Als zij tot bepaalde systemische inzichten komen, kan dit een positief effect teweeg brengen naar ieder die door hen wordt aangestuurd.

Maar ook voor teams kan een systemisch training heel verfrissend en zinvol zijn. Men krijgt bijvoorbeeld meer inzicht en begrip voor elkaar, en voor elkaars situatie en positie.
 

Overleg met ons

Wij horen graag wat je wensen en vragen zijn. Zo kunnen wij goed inschatten wat voor jouw situatie de beste training is en voor welke doelgroep. Ook bekijken we samen of een systemische training 1 of meerdere dagen zal beslaan.

Voor (meer informatie over) een systemische bedrijfstraining op maat, zijn we telefonisch bereikbaar op 085-0291177. Of vul ons contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!
 

U hebt 1 of meerdere velden niet of niet goed ingevuld. Vul de gevraagde gegevens alsnog in en probeer het opnieuw.